Ottevanger flexibel en efficiënt dankzij mechatronische standaardisatie en CTO

Triott – moederbedrijf van Ottevanger Milling Engineers – zoekt voor het projectenwerk manieren om de samenwerking tussen de verschillende vestigingen beter en efficiënter te maken. Met name de aansluiting van de mechanische- en de besturingsafdelingen is een grote uitdaging.

Samen met Ottevanger Milling Engineers heeft TeamDoet de bestaande werkwijze geanalyseerd en de wensen en mogelijkheden in een stappenplan vertaald. In dit plan staat een switch van engineer-to-order (ETO) naar maximaal configure-to-order (CTO) centraal.

Projecten

Om binnen het projectenwerk de samenwerking tussen afdelingen en vestigingen bovendien te kunnen verbeteren, is een heldere en eenduidige fasering binnen ieder project belangrijk. “Door die fasering scherp neer te zetten wordt voor iedere afdeling en vestiging duidelijk wat ieders rol en taak is. Wie doet wat en wanneer in het proces en wat betekent dat voor de informatiebehoefte en de overdracht van die informatie?”, zegt Roy Verlaak, eigenaar en technisch bedrijfsconsultant van TeamDoet.

Helder inzicht in de verschillende fasen van een project kan de samenwerking beter en efficiënter maken. Roy: “Als je van elkaar weet waarom welke informatie noodzakelijk is om het werk goed te kunnen doen, kun je daar als afdeling of vestiging je eigen informatievoorziening op aanpassen. Zorg dat je de informatie levert die nodig is in de volgende stap van het proces.”

Standaardisering

“Door waar mogelijk over te stappen naar CTO en vooraf modulaire bouwstenen vast te leggen, kan in de engineeringfase sneller – en op specifieke klantvraag – een product ontworpen worden. En door die modulaire, mechatronische bouwstenen vervolgens als nieuwe standaard te integreren, kan de productie sneller aangestuurd worden en kunnen verschillende vestigingen op een identieke wijze werken en dus ook beter samenwerken”, zegt Roy, die Ottevanger adviseert.

Bovendien wordt het databeheer op deze manier vereenvoudigd en verder gestandaardiseerd en kunnen de productiefaciliteiten van Ottevanger beter digitaal aangestuurd worden. “De standaardisatie heeft voor de klant van Ottevanger als voordeel dat hij via meegeleverde software ook helder inzicht heeft in zaken als onderhouds- en servicestatus en prestaties van de geleverde productie- en verwerkingslijnen”, zegt Roy.

Dankzij de switch van mechanisch standaardiseren naar mechatronisch en het maximaliseren van ETO naar CTO is Ottevanger Milling Engineers nog beter in staat om intern samen te werken binnen projecten en efficiënter maatwerkoplossingen voor klanten te kunnen engineeren en produceren.

Ottevanger

Triott – moederbedrijf van Ottevanger Milling Engineers is een toonaangevende internationale leverancier van productieapparatuur en verwerkingslijnen voor de graanverwerkende en mengvoederindustrie.

Voor meer informatie over Ottevanger?
Kijk op www.ottevanger.com