Ottevanger flexibel en efficiënt dankzij standaardisatie en CTO

Triott – moederbedrijf van Ottevanger Milling Engineers – zoekt voor het projectenwerk manieren om de samenwerking tussen de verschillende vestigingen beter en efficiënter te maken. Met name de aansluiting van de mechanische- en de besturingsafdelingen is een grote uitdaging.

Samen met Ottevanger Milling Engineers heeft TeamDoet de bestaande werkwijze geanalyseerd en de wensen en mogelijkheden in een stappenplan vertaald. In dit plan staat een switch van engineer-to-order (ETO) naar maximaal configure-to-order (CTO) centraal.

Projecten

Om binnen het projectenwerk de samenwerking tussen afdelingen en vestigingen bovendien te kunnen verbeteren, is een heldere en eenduidige fasering binnen ieder project belangrijk. “Door die fasering scherp neer te zetten wordt voor iedere afdeling en vestiging duidelijk wat ieders rol en taak is. Wie doet wat en wanneer in het proces en wat betekent dat voor de informatiebehoefte en de overdracht van die informatie?”, zegt Roy Verlaak, eigenaar en technisch bedrijfsconsultant van TeamDoet.

Standaardisering

“Door waar mogelijk over te stappen naar CTO en vooraf modulaire bouwstenen vast te leggen, kan in de engineeringfase sneller – en op specifieke klantvraag – een product ontworpen worden. En door die modulaire, mechatronische bouwstenen vervolgens als nieuwe standaard te integreren, kan de productie sneller aangestuurd worden en kunnen verschillende vestigingen op een identieke wijze werken en dus ook beter samenwerken”, zegt Roy, die Ottevanger adviseert.

Dankzij de switch van mechanisch standaardiseren naar mechatronisch en het maximaliseren van ETO naar CTO is Ottevanger Milling Engineers nog beter in staat om intern samen te werken binnen projecten en efficiënter maatwerkoplossingen voor klanten te kunnen engineeren en produceren.

TeamDoet helpt je écht vooruit

Triott

Triott – moederbedrijf van Ottevanger Milling Engineers is een toonaangevende internationale leverancier van productieapparatuur en verwerkingslijnen voor de graanverwerkende en mengvoederindustrie.

Voor meer informatie over Ottevanger?
Kijk op www.ottevanger.com